Pronkblog

One-man focus group

Steve Jobs ziet niets in focusgroepen. Gebruikers die in vergaderzaaltjes worden bevraagd kunnen volgens hem weinig vertellen over producten die nog helemaal niet bestaan. Zoals Henry Ford ooit zei: ‘Als ik aan mijn klanten had gevraagd wat ze wilden, dan hadden ze gezegd: een sneller paard.’ Jobs probeert nieuwe producten liever zelf uit, zo blijkt uit het boek ‘Zo denkt Steve’ van Leander Kahney (2008). Een mooi verhaal over Apple? Of bruikbare lessen voor de educatieve uitgeverij?
Lees verder...

Real location based gaming

Sinds een aantal weken speel ik Merchant op de iPhone. Een locatie gebonden game, die wel wat weg heeft van Kolonisten van Catan. Nederzettingen bouw je echter niet op een bord op tafel, maar op een virtuele landkaart van de plek waar je op dat moment bent. Gevolg is dat ik opeens spontaan aanbied om boodschappen te doen of mijn zoon naar school te brengen (kan ik meteen mijn varkens ophalen of een smederij beginnen in mijn tin-mijn).
Lees verder...

Startborrel Pronk Onderwijsinnovatie

Vandaag houdt Pronk Onderwijsinnovatie een startborrel. Mooi weer, een prachtige locatie en de onthulling van de nieuwe website. 
Lees verder...

iPad dromen

Als het mee zit krijg ik volgende week mijn eigen iPad. Tijdens de CVI 2010 conferentie mocht ik er aan proeven. Die ervaring smaakte naar meer. 
Lees verder...

Uitnodiging Startborrel

Na ruim 14 jaar werkzaam te zijn geweest bij PAT Onderwijsinnovatie en ThiemeMeulenhoff, heb ik de stap gemaakt voor mezelf te beginnen. Als zelfstandige hou ik mij nu bezig met conceptontwikkeling, training en advies rond onderwijs en innovatie. En dat allemaal onder de vlag van Pronk Onderwijsinnovatie. Een nieuw, fris en Tilburgs bedrijf dat zich graag aan jou wil voorstellen.
Lees verder...

Volg Arjan Pronk ook via twitter.com/pronkoi en www.pronkblog.nl.